Cunoștințe

Efectul apei curate asupra organismului uman

Câtă apă ar trebui să consumăm în timpul exercițiilor fizice?
Consumul de apă în timpul exercițiilor fizice este recomandat, rămâne doar întrebarea: câtă apă ar trebui să bem? Este important ca toată lumea să țină cont de recomandările acceptate la nivel internațional privind consumul de lichide.

Ce apă ar trebui să bea copilul dumneavoastră?
Cantitatea de lichide consumată zilnic de un copil depinde în principal de vârsta acestuia. Experții sunt de acord că o mare parte din consumul de lichide ar trebui să fie apă potabilă, însă nu este indiferent ce calitate are apa pe care o bea micuțul.

Este sănătosă apa de la robinet?

Dezinfecția apei de baie – fără clor
Beneficiul pozitiv al clorului este dezinfectarea, însă atunci când substanța chimică intră în contact cu pielea noastră, poate avea efecte negative asupra acesteia, motiv pentru care este important să eliminăm clorul din apa de baie.

Nu medicamentele sunt soluția pentru deshidratare
De ce este important să consumăm suficient lichide? Ce consecințe poate avea deshidratarea?

3+1 greșeli pe care le poți face în timpul consumului de apă
La ce trebuie să fim atenți atunci când consumăm apă? Mulți știu, dar totuși fac aceleași greșeli care pot duce la probleme de sănătate...

Cum contribuie consumul de apă la un somn odihnitor?
Având în vedere că corpul nostru pierde apă și în timpul somnului, este important să consumăm apă înainte de culcare. Chiar și un pahar de apă poate ajuta la un somn odihnitor.

Rolul apei în organismul uman

Cum ne putem elibera de costurile ridicate ale apei minerale îmbuteliate în sticle PET?
Anual, milioane de tone de sticle PET ajung în apele dulci și sărate. Dacă adăugăm și faptul că pentru fabricarea unei sticle PET de un litru sunt necesari două litri de apă, atunci cu siguranță mulți dintre noi se întreabă cum am putea reduce cumpărarea și utilizarea sticlelor PET.

Importanța și avantajele aparatelor de purificare a apei
Apa este esența vieții, iar în activitățile noastre zilnice avem nevoie continuu de ea. Cu toate acestea, nu toată apa are o calitate adecvată pentru consum, iar numeroase substanțe poluante pot fi prezente în apa de la robinet sau în alte surse. În acest context, aparatele de purificare a apei joacă un rol semnificativ, deoarece ajută la asigurarea unei alimentări cu apă proaspătă și curată în locuințele noastre. Haideți să descoperim importanța aparatelor de purificare a apei și avantajele pe care le oferă pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Mâncărime, senzație de arsură, roșeață? Sursa problemei ar putea fi mai aproape decât crezi! Urmărind uscăciunea cronică a pielii și eczema.

Medicamente, hormoni, microplastice în rețeaua de apă potabilă? Efectele pe termen lung sunt necunoscute, dar vestea bună este că putem face ceva în privința asta.

Tipuri de filtre și utilizarea lor
Elementele centrale ale sistemelor de purificare a apei sunt filtrele mecanice, care elimină eficient impuritățile și particulele din apă. În continuare, vom analiza cele mai frecvent utilizate tipuri de filtre mecanice și vom înțelege rolul lor în purificarea apei.

Tipuri de filtre cu carbon activ
În lumea sistemelor de filtrare a apei, există numeroase tipuri diferite, fiecare dintre ele eliminând diferite tipuri de contaminanți din apă. Printre filtrele pe bază de carbon activ, putem distinge trei tipuri populare: filtrul cu carbon activ, filtrul cu carbon activ cu argint și filtrul cu carbon activ cu argint și KDF. Funcționarea și eficiența acestora diferă una de cealaltă. Să vedem care sunt diferențele dintre ele.

Schimbarea și întreținerea filtrelor
Filtrele de apă de diferite tipuri necesită întreținere regulată și schimbare la timp pentru a funcționa eficient și pentru a avea o durată lungă de viață. Menținerea filtrelor curate și schimbarea lor la timp asigură faptul că sistemul de purificare a apei funcționează la eficiență optimă și că apa potabilă sau apa purificată disponibilă este curată și sănătoasă. Haideți să trecem în revistă cele mai frecvente tipuri de filtre și sarcinile lor de întreținere, precum și programul de schimbare al acestora!
